Manon Raats

Communicatie & cultuur

In gesprek over Eurekarail

Grensoverschreidend reizen als 1 merk op de kaart

Case: Merk EurekaRail

12/08/2016

Begin 2016 werden we benaderd door de provincie Limburg. Daar werkten de provincie Limburg, Noord-Brabant en Ministerie Infrastructuur en Milieu samen met aantal ingenieursbureaus aan verbeteren grensoverschrijdend treinreizen. Er was alleen geen gemeenschappelijke ‘vlag’. Daarvoor ontwikkelden wij 1 merk: EurekaRail.

De uitdaging: op zoek naar de gemeenschappelijke noemer

De provincies Limburg en Brabant hadden de handen ineen geslagen om de mogelijkheden voor grensoverschrijdende treinreizen te verbeteren. Je hebt daar te maken met verschillende aanbieders en wat bottlenecks. Er moet onder andere een stuk spoor gelegd worden zodat er ook intercities kunnen rijden op het traject Liège-Maastricht-Aken. Voor dat programma moet gelobbyd worden, maar er was nog geen gemeenschappelijke noemer: het waren de provincies en drie losse ingenieursbureaus.

Boven: Gedeputeerde Christophe van der Maat van Provincie Noord-Brabant ondertekent de ambities van het gezamenlijke programma EurekaRail: comfortabele en betere grensoverschrijdende treinverbindingen voor Zuid-Nederland.
Rechts: Voormalig gedeputeerde Patrick van der Broeck van Provincie Limburg overhandigt aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Ministerie van Infrastructuur en Milieu de ambities van Zuid Nederland voor grensoverschrijdend treinreizen.

Onze aanpak: opereren onder 1 naam

Wij zijn aan de slag gegaan met een naam en het op de kaart zetten van een merk. Normaal doe je dan een pitchtraject, maar daar was hier geen tijd voor. We hebben met een bureau de naam bedacht: Eurekarail. Daarna konden we ministerie, provincies, ProRail en NS meenemen. De opgave ligt niet zozeer in spoor en bovenleiding, maar ook in internationale en commerciële belangen. Door de betrokken partijen te laten opereren onder 1 naam, ontstaat ook een daadwerkelijk samenwerking.

Het resultaat: in 5 weken een merk neergezet

Vóór Eurekarail leverden de betrokken ingenieursbureaus apart van elkaar informatie aan, maar nu was er verbintenis. We hebben in 5 weken tijd een merk neergezet. Samen hebben we op de Spoortop gestaan met een eigen stand met logo, pennen en lanyards. Dat kost wat, maar het levert ook wat op. Uiteindelijk is het gelukt om met de staatssecretaris op de foto te gaan. Dat gaf het project vleugels en goodwill. Nu moeten we dat vasthouden en een plan maken zodat dat Eurekarail doorgaat.

Op de EU SpoorTop 2016 presenteerden we de nieuwe naam voor het programma: EurekaRail. Fotograaf : Nina Jelgersma Albada
Op de EU SpoorTop 2016 presenteerden we de nieuwe naam voor het programma: EurekaRail. Fotograaf : Nina Jelgersma Albada