Manon Raats

Communicatie & cultuur

Samen op zoek naar verbinding

Case: Pure Passie Noord/Zuidlijn

13/08/2016

Verbinding is de katalysator van je organisatie. Metro en Tram werkt voor de Noord/Zuidlijn met wisselende, vaak externe krachten. Snel en makkelijk schakelen is essentieel om een rijdende metro in 2018 te realiseren. Het helpt als collega’s elkaar ook als mens kennen. Met dit uitgangspunt ontwikkelden we Pure Passie.

De uitdaging: duurzame samenwerking en verbinding

Grote projecten waar veel geld mee gemoeid is, een constante in- en uitstroom van specialisten, deadlines die de druk verhogen… Het is de dagelijkse realiteit van Metro en Tram. Wat doet dit voor de samenwerking in het team en gevoel voor gedeelde identiteit? Die krijg je niet vanzelf. Dat vraagt bewust en gericht investeren in duurzame samenwerking en verbinding. Hiervoor bedachten en ontwikkelden we Pure Passie.

De aanpak: de andere kant van collega’s

Bij Pure Passie leer je collega’s beter kennen door je te laten meenemen in hun Passie. Pure Passie is een concept dat:

  • een andere, kwetsbare kant van collega’s laat zien;
  • ontwapenend en vrolijk is; een feest voor en door medewerkers.
Nieuwsbrief-header Pure Passie
Boven: via Whatsapp kregen medewerkers een Save the date, een teaser voor het feest en een bedank-app
Whatsapp-teaser een paar uur voor het feest
Links: wekelijks verstuurden we een nieuwsbrief met een doorverwijzing naar de nieuwe Passieworkshops op intranet. Hiervoor ontwierp Launderette een reeks aan picto's met een knipoog.

In 1 middag deelden collega’s in workshops waar zij warm van werden.  We organiseerden zo’n 20 workshops. Van duiken tot opera zingen en van Haags lullen tot quad rijden. ’s Avonds sloten we af met een feest waar Passie-centraal stond.

We werkten Pure Passie tot in detail uit:

  • tijdens een borrel vonden we 30 collega’s die hun passie wilden delen en een voltallige medewerkersband die speelde op het avondfeest;
  • we lanceerden een grote interne campagne, waarin we medewerkers meenamen: met een voor het event ontwikkelde huisstijl – via intranet, nieuwsbrieven, whatsapp, flyers en posters;
  • van locaties tot professionals – zoals de nachtburgemeester van Den Haag of de enige vrouw in Europa met een 2e-graads zwarte band in Krav Maga – alles werd geboekt en geregeld;
  • we sloten af met een avondprogramma waar de Passie weer centraal stond: met aangeklede locatie, catering, optredens die voortkwamen uit de workshops, en een loop van foto’s en video-opnames van de middag.

Het resultaat: een nieuwe traditie?

Pure Passie werd met vurig omarmd,  bleek uit de evaluatie. 23 medewerkers werd gevraagd wat zij van Pure Passie vonden en hoe het event van invloed was op hun werk. Een van de opvallendste uitkomsten? Ze stapten sneller op mensen af:

Ik vind het concept van Pure Passie een winnende formule: mensen beter leren kennen, zodat de drempel om naar elkaar toe te komen lager is. Mensen zullen dat niet snel toegeven, maar ik ken dat van mezelf. Er zit soms toch wat angst in om je werk te laten zien. En samenwerken begint toch echt bij elkaar leren kennen en een relatie aangaan.

Ook de directie was overtuigd: Pure Passie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Pure Passie-workshop Quad rijden
Tijdens het avondfeest kwamen verschillende Passies van de middag op het 'open podium' weer aan bod.
Het Pure Passie-feest ter afsluiting
Een van de Passie-workshops van het middagprogramma was quad rijden.