Manon Raats

Communicatie & cultuur

Backstage bij Nd Fit: het productieteam is 100% vrouw

04/02/2018 | Manon Raats & Judith Giliberto

Werken in complexe bouw- en infraprojecten voelt als topsport. Hoe blijf je daar nu fit bij, mentaal en fysiek? Een productieteam van zes dames creëerde de communicatie voor het team event Nd Fit. Hoe ze dit  tot het best bezochte event van Neerlands diep maakten? Kijk mee achter de schermen van deze productie.

Hoe zorg je dat je als manager van een complex infraproject net zoveel energie krijgt als dat je geeft? Dat je alert, scherp en flexibel blijft? Opgewekt, positief en uitgerust bent? En je ook nog eens gezellig bent voor het thuisfront? Manon Raats, die voor Neerlands diep als communicatie manager samen met team het communicatie-concept voor Nd Fit bedacht: “Met een communicatie-campagne ‘Fit for the job’ versterkten we de sportieve inhoud van het event. Door iemand als Björn Kuipers (voetbalscheidsrechter bij interlands, zoals het WK in Brazilië) centraal in de campagne en als gastspreker neer te zetten, krijgen mensen ook gevoel bij de lessen over mentaal en fysiek fit blijven. Zo blijft de boodschap beter hangen.”

Topvoetbalscheids brengt inschrijvingen aan het rollen

Voldoende inschrijvingen bereiken, was een voorwaarde om het event te laten doorgaan. Jenny Kamstra, die de campagne en het event coördineerde: “We ‘trapten af’ met de aankondiging dat het team dat zich het eerste zou inschrijven, een door Björn Kuipers gesigneerde voetbal zou winnen. Het liep zo goed dat we het programma van Nd Fit moesten uitbreiden.”

Links: De uitnodiging,die de deelnemers 6 weken van te voren in hun mailbox ontvingen. Samen met de incentive 'een voetbal met handtekening van de topsscheidsrechter' voor de eerste 3 team-aanmeldingen was het evenement snel vol. Er waren zelfs zoveel extra aanmeldingen dat het programma moest worden uitgebreid.
Links: De uitnodiging,die de deelnemers 6 weken van te voren in hun mailbox ontvingen. Samen met de incentive 'een voetbal met handtekening van de topscheidsrechter' voor de eerste 3 team-aanmeldingen was het evenement snel vol. Er waren zelfs zoveel extra aanmeldingen dat het programma moest worden uitgebreid.
Boven : Het team van dat zich als één van de eersten aanmelden voor het Nd Fit event kreeg op de dag zelf uit handen van Björn Kuipers de gesigneerde voetbal uitgereikt. Foto: Lois Paz Y Fontenelle
Boven : Het team van dat zich als één van de eersten aanmelden voor het Nd Fit event kreeg op de dag zelf uit handen van Björn Kuipers de gesigneerde voetbal uitgereikt. Foto: Lois Paz Y Fontenelle

Tien sportieve video’s houden campagne warm

Kamstra: “Voor de campagne hebben we de leiders van de ‘workouts’ in een promotiefilmpje laten optreden. Ik nam hen mee in hoe het thema ‘fit for your job’ aan de bouw- en infrawereld te koppelen. Door ons enthousiasme over te brengen, begrepen zij ook waarom we voor de filmpjes het shirt en de setting van het voetbal-interview gebruikten. Dit één van de promo’s die we met de campagne mailings verstuurden.

Onze zes dames in actie op Nd Fit

Op de dag zelf treden alle dames van het productieteam aan voor de ‘wedstrijd’. Manon als host en Jenny om het draaiboek strak te bewaken. Peter Kuijper van Mind & Health neemt als eerste spreker de aanwezigen mee in de wereld van de energiebronnen. Van slaap tot bewegen, van humor tot voeding, ze geven je allemaal energie en kracht. Vervolgens gaan de teams naar hun workouts. Uit de feedback blijkt dat naast de inhoud  ook de interactie tussen verschillende projectteams uit het land tijdens de sessies wordt gewaardeerd.

Fotograaf Lois Paz Y Fontenelle is op het juiste moment op de juiste plek om de energie van de dag in beeld te brengen. Videograaf Sascha Luna schiet materiaal voor het videoverslag “nagenieten van Nd Fit” en de twee tekstschrijvers Joyce Heisen en Florence Tonk leggen hun oor te luisteren bij de aanwezigen. Kamstra: “Aan het eind van de dag kwam alles samen: nog voor de deelnemers weer thuis waren, hadden wij er al een mail uitgedaan met een verslag en een selectie foto’s om de deelnemers te bedanken en de energie vast te houden.”

 

Boven : Na afloop, op weg naar huis, ontvingen de deelnemers van Nd Fit een bedankje via de sms én hun mail de eerste reacties van andere deelnemers en de eerste foto's. Om het sportieve, fitte gevoel nog wat langer vast te houden.
Boven : Na afloop, op weg naar huis, ontvingen de deelnemers van Nd Fit een bedankje via de sms én hun mail de eerste reacties van andere deelnemers en de eerste foto's. Om het sportieve, fitte gevoel nog wat langer vast te houden. Ontwerp : Launderette
Rechts : Jenny Kamstra, Florence Tonk, Manon en Joyce Heisen na afloop gefotografeerd door Lois Paz Y Fontenelle.
Rechts : Jenny Kamstra, Florence Tonk, Manon en Joyce Heisen na afloop gefotografeerd door Lois Paz Y Fontenelle.