Manon Raats

Communicatie & cultuur

Meiden, bokshandschoenen aan en ervoor gaan!

04/02/2018 | Manon Raats & Judith Giliberto

Tegen de trend in betaalt Elske Doets, zakenvrouw van het jaar en eigenaar van Jan Doets Reizen, vrouwen evenveel als mannen. “Zelfs als ze er niet om vragen.” Doets stopt niet bij het gelijk belonen, ze pusht ook meiden van tussen de 15 en 24 naar de top met de ‘Young Lady Business Academy’. En de young ladies in onze omgeving stevig aanmoedigen, net als Doets, is natuurlijk iets dat wij allemaal kunnen doen.

“Bij Jan Doets Reizen is 90 procent vrouw. Ik merk dat vrouwen bescheiden zijn en niet snel om meer loon vragen. Als je daarin meegaat als bedrijf, ontstaat er scheefgroei,” constateert Doets. Dat is inderdaad het beeld dat oprijst uit cijfers van het CBS: zelfs na correctie op factoren als deeltijdwerk en bedrijfstak blijft er een loonkloof van 7 procent tussen de seksen die niet verklaarbaar is. Uit het Nationaal Salarisonderzoek 2017 van Intermediair en Nijenrode blijkt bovendien dat 55 procent van de vrouwen hun salaris fair vindt, tegenover 50 procent van de mannen.

Zakenvrouw van het jaar

Doets staat bekend om haar innovatieve. vrouwelijk leiderschap. Zo schafte zij in 1999 vergaderen af en werkt ze met zelfsturende teams. Onder haar leiding is het bedrijf sinds 2013 met ruim 60 procent gegroeid. Als zakenvrouw van het jaar is het haar missie om vrouwen te inspireren en te motiveren om voor een topcarrière te gaan. “Ik wilde echt iets doen om vrouwen in hun kracht te zetten. Natuurlijk kon ik lezingen gaan geven, en dat doe ik ook, maar ik wilde meer. Ik dacht terug aan hoe ik mijn eigen pad heb gevolgd door een carrière op te bouwen en moeder te worden, zonder me te laten weerhouden door wat anderen daarvan vinden.”

Boven: De deelnemers van de Elske Doets Academy werken aan hun pitch.
Boven: De deelnemers van de Elske Doets Academy werken aan hun pitch.
Rechts: Annemarie Jorritsma is één van de powervrouwen, die de jonge meiden op de Elske Doets Academy inspireert en motiveert te gaan voor een topcarrière.
Rechts: Annemarie Jorritsma is één van de powervrouwen, die de jonge meiden op de Elske Doets Academy inspireert en motiveert te gaan voor een topcarrière.

Jonge meiden aanzetten tot groot denken en doorzetten

Zo is het idee geboren voor de Young Lady Business Academy, waar ambitieuze meiden van tussen de 15 en 24 leren ‘doen, durven en doorzetten’. Jongedames die van de Academy afkomen, zijn gesterkt in hun zelfvertrouwen en ambitie. Met peptalk, masterclasses en boksles zijn ze stevig aangemoedigd om groot te denken en die doelen vervolgens ook waar te maken. Doets: “Ik boks zelf ook. Het is voor mij een manier om lef te triggeren. Het geeft me de moed om stappen te zetten die ik anders niet zou nemen.”

Lak hebben aan wat anderen van je ambities vinden

Doets: “De meeste deelneemsters zijn tussen de 16 en 18 jaar en willen bijvoorbeeld CEO, minister of topondernemer te worden. Ze hebben de brains en het talent, maar zijn onzeker en aarzelen om stappen te zetten. De omgeving werkt vaak ook niet mee, ze krijgen te horen dat het met die grote plannen ‘toch niet gaat lukken’, dat het ‘toch allemaal niet nodig is’ en meer van die Hollandse ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’-praat. Wij geven ze een duwtje om over die onzekerheid heen te komen en lak te hebben aan wat anderen van je denken.

Links: Young ladies leren ook boksen voor een dosis lef.
Boven: Merel Poppeliers heeft de tweede lichting van de Elske Doets Academy gewonnen. Ze heeft met haar 17 jaar al een eigen bedrijf en wil pop-up restaurants wil gaan openen.
Boven: Merel Poppeliers heeft de tweede lichting van de Elske Doets Academy gewonnen. Ze heeft met haar 17 jaar al een eigen bedrijf en wil pop-up restaurants wil gaan openen.
Links: Young ladies leren ook boksen voor een dosis lef.

Les van Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma

De young ladies volgen een intensief programma met masterclasses en interactieve opdrachten. Voor de klas staan gevestigde powervrouwen als Neelie Kroes of Annemarie Jorritsma die tips geven.

Onderwerpen zijn marketing en leiderschap, maar ook bijvoorbeeld neurowetenschap. Zo krijgen ze inzicht in hoe het nemen van beslissingen werkt in de hersenen en welke rol emoties daarbij spelen. De meiden werken aan opdrachten en de eigen business case. Aan het eind van de week wordt op basis van die cases een winnares gekozen. Uit de tweede lichting is dat Merel geworden, die met haar 17 jaar al een eigen bedrijf heeft en nu pop-up restaurants wil gaan openen.

Powervrouwen als voorbeeld

“Door hen al zo jong te inspireren met de verhalen en tips van onze powervrouwen, hoop ik dat ze later niet kiezen voor the middle of the road omdat ze een gezin willen en denken dat het niet te combineren is. Dat ze terugkijken en denken, ik kan wel topvrouw worden, want zij deden het ook!”