Manon Raats

Communicatie & cultuur

Manon

11/01/2017

‘Ik word blij van mensen. Van mensen die met passie en plezier ‘er voor gaan’. Vaak in de boeiende wereld van de infra, een wereld die ik eigenlijk per toeval via het Betuweroute -project heb leren kennen.

Sindsdien heb ik van alles langs zien komen. Het bouwen van een ‘state of the art’ metrolijn dwars door het oude centrum van onze hoofdstad, een nieuw vervoersconcept voor het zuiden van Nederland, maar ook slimme online leermethodes voor studenten.

Wat ze gemeen hebben? Bij al deze projecten staan gedreven mensen aan het roer en werken betrokken en trotse vrouwen en mannen.

En in mijn werk wil ik die trots en dat plezier laten zien –  aan elkaar en aan de wereld. In events en campagnes, in meetings en mobile, in flyers en feestjes.

Dat geeft positieve energie en helpt om onze resultaten te bereiken. Want dat lukt alleen met elkaar. En van dat succes, daar worden we weer blij van. Kijk maar eens naar al die mooie lachende gezichten op de foto’s van deze website.

En dat is dus wat deze site wil zijn. Een feestje voor ons allemaal. Om blij van te worden.

Expertise

Cultuurverandering

Tradities, stijlen en stokpaardjes maken een organisatie tot wat ze is. Daarvan afwijken brengt mensen uit hun comfortzone, maar het is wel nodig om tot verandering te komen. Het helpt als je de wensen én de zorgen van mensen serieus neemt. Zoiets kost tijd, maar zo kom je wel sneller tot resultaat.

Case: Kernwaarden in de praktijk Noord/Zuidlijn

Merkpositionering

Waar sta je voor als organisatie? Wat wil je toevoegen aan wat er al bestaat? En hoe wil je dat gaan doen? De antwoorden op deze vragen vormen de kern van je organisatie. Van daaruit kun je verder bouwen aan de positie van je nieuwe of bestaande merk.

Case: Merk EurekaRail

Zoek de verbinding

Mensen zijn groepsdieren, maar hebben tegelijkertijd de neiging om zich terug te trekken op hun eigen eiland. Door mensen uit verschillende groepen met elkaar in contact te brengen in soms onverwachte combinaties ontstaat er samenwerking die jouw organisatie verder brengt.

Case: Pure Passie Noord/Zuidlijn

Communicatie-advies

Problemen los je samen sneller op. Binnen je team, maar ook als projectorganisatie met de buitenwereld. Dat betekent wel dat je informatie met elkaar moet delen. Natuurlijk horen daar problemen bij, maar focus vooral ook op je successen. Door transparant en open te communiceren, vergroot je de slagingskans van je project.

Case: Digitaal NS Containerbioscoop Betuweroute