Manon Raats

Omgeving + Communicatie

Foto bij

Case: De Verbinders

Hoogwaardig samenwerken in bouw-, infra- en energieprojecten

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is elkaar te kennen en inzicht te hebben in elkaars belangen. Van daaruit kom je samen tot betere resultaten. Binnen het programma De Verbinders draait alles om hoogwaardige samenwerking in bouw-, infra- en energieprojecten. Als ‘verbinder’ kreeg ik het verzoek dit merk samen met mijn team op te frissen, te laden en in stelling te brengen voor de toekomst.

Om Nederland in de komende decennia duurzaam, veilig, bewoonbaar en bereikbaar te houden, staat de wereld van de grote bouwprojecten voor een flinke opgave. Tegen die achtergrond is hoogwaardig samenwerken geen luxesituatie meer, maar een voorwaarde voor succes. Niet alleen bedoeld om faalkosten te beperken, maar ook om het werk een stuk leuker te maken.

Kennisdeling

Tussen 2008 en 2017 heb ik me bij Kennis in het Groot (KING) en Neerlands diep (Academie voor publieke bouw- en infraprojecten) veelvuldig bezig mogen houden met kennisdeling binnen grote bouwprojecten. Met een ‘systeemgerichte verbeteraanpak’ als theoretische onderlegger hebben Neerlands diep en BOB (opleiding, training en advies voor bouw + infra) het programma De Verbinders opgezet.

 

‘Soepele samenwerking is niet vanzelfsprekend, maar iets dat je met elkaar moet organiseren’

Merk neerzetten

Vorig jaar zomer klopte Maarten Kraneveld bij mij aan om het merk ‘De Verbinders’ op te frissen en op te tuigen voor sectorbrede ondersteuning bij de eerder beschreven uitdagingen. Maarten en ik hebben eerder samengewerkt om het merk Neerlands diep neer te zetten en te laden. Gezien die succesvolle samenwerking, zetten we nu samen de schouders onder De Verbinders.

Partners van De Verbinders zijn:

  • Bouwend Nederland
  • Rijkswaterstaat
  • ProRail
  • Rijksvastgoedbedrijf
  • Techniek Nederland
  • Koninklijke NLingenieurs
  • Gemeente Amsterdam
  • Gemeente Rotterdam
  • Gemeente Den Haag
  • Gemeente Utrecht
Foto bij
Foto bij

Visual identity + content

Soepele samenwerking is niet vanzelfsprekend, maar iets dat je met elkaar moet organiseren. Ik ben dan ook blij dat ik op het vlak van marketing, communicatie en relatiemanagement daar mijn steentje aan bij mag dragen. Een paar maanden geleden zijn we van start gegaan met het creatieve collectief Launderette voor een nieuwe visual identity, Schrijfbedrijf Oost  als contentspecialist en De Goudse Wolf voor het webdesign.

Community building

Na een succesvolle proeverij (als kennismakingsevenement) in Bunnik, gaat De Verbinders nu weer verder met een nieuwe look + feel, een nieuwe website en verse inhoudelijke communicatie gericht op waarde voor de doelgroep. Vanuit die basis bouwen we actief aan een community op LinkedIn.

Foto bij

Verder opschalen

Inmiddels hebben zich projecten gemeld voor de zesde editie van dit traject en hebben sponsoren de financiële middelen beschikbaar gemaakt voor verdere opschaling. Allemaal waardevolle ingrediënten die bijdragen aan de nieuwe energie De Verbinders met de sector wil delen.

Ook toe aan een opfrissing van je merk?

Of wil je een nieuw merk in de markt zetten? Laten we dan samen kijken, want wij maken merken sterker.

 

 

 

Waar je ons voor kunt bellen

Alle cases