Manon Raats

Omgeving + Communicatie

Foto bij

Case: De Verbinders

Hoogwaardig samenwerken in bouw-, infra- en energieprojecten

De vergelijking dat ‘oude liefde niet roest’ gaat wellicht wat ver, toch ben ik blij dat ik me onlangs heb aangesloten bij De Verbinders. Dit interventieprogramma is ontwikkeld door Neerlands diep en BOB en richt zich op hoogwaardige samenwerking in bouw-, infra- en energieprojecten.

Tussen 2008 en 2017 heb ik me bij Kennis in het groot (King) en Neerlands diep (Academie voor publieke bouw- en infraprojecten) veelvuldig bezig mogen houden met kennisdeling in de wereld van de grote bouwprojecten. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is elkaar te kennen en inzicht te hebben in elkaars belangen. Van daaruit kom je samen tot betere resultaten.

Voorwaarde voor succes

Aangezien ik mezelf van huis uit al een ‘verbinder’ mag noemen, geloof ik hier heilig in. En gezien de immense opgave om Nederland in de komende decennia duurzaam, veilig, bewoonbaar en bereikbaar te houden, is hoogwaardig samenwerken geen luxesituatie meer maar een voorwaarde voor succes. Niet alleen bedoeld om faalkosten te beperken, maar ook gewoon om het dagelijkse werk een stuk leuker te maken.

‘Soepele samenwerking is niet vanzelfsprekend, maar iets dat je met elkaar moet organiseren’

Merk neerzetten

Vorig jaar zomer klopte Maarten Kraneveld bij mij aan om het merk ‘De Verbinders’ op te frissen en in stelling te brengen voor sectorbrede ondersteuning bij de hierboven beschreven uitdagingen. Maarten en ik hebben eerder samengewerkt om het merk ‘Neerlands diep’ neer te zetten en te laden. Gezien die goede en succesvolle samenwerking, zetten we nu samen de schouders onder De Verbinders.

Kwartiermaker

Soepele samenwerking is niet vanzelfsprekend, maar iets dat je met elkaar moet organiseren. Ik ben dan ook blij dat ik als ‘kwartiermaker communicatie, marketing en relatiemanagement’ daar mijn steentje aan bij mag dragen. Het creatieve collectief Launderette is weer aangeschoven voor een nieuwe visual identity en daarnaast hebben we Schrijfbedrijf Oost aan boord als contentspecialist.

Foto bij
Foto bij

Samen aan de slag

Ik zie er naar uit om veel oude bekenden van onder meer Rijkswaterstaat, ProRail en Neerlands diep weer te ontmoeten, maar tegelijk ook ‘nieuwe verbinders’ tegen te komen en die allemaal te koppelen aan mijn huidige contacten in de energiewereld. Samen aan de slag voor de wereld van morgen. Daaraan bouwen we bij deverbinders.nu

 

Partners van De Verbinders zijn:

  • Bouwend Nederland
  • Techniek Nederland
  • Koninklijke NLingenieurs
  • Rijkswaterstaat
  • ProRail
  • Rijksvastgoedbedrijf
  • Gemeente Amsterdam
  • Gemeente Rotterdam
  • Gemeente Den Haag
  • Gemeente Utrecht

 

Waar je ons voor kunt bellen

Alle cases