Manon Raats

Omgeving + Communicatie

Foto bij

Omgevings­communicatie

Verbinding, vertrouwen + draagvlak. Dat is waar het binnen omgevingscommunicatie om draait. Maar hoe zorg je dat jouw project, programma of organisatie voldoende gedragen wordt in de omgeving? Hoe organiseer je een open dialoog en richt je optimale participatie in?

Sinds enkele jaren begeef ik mij als communicatiemanager doorlopend op het snijvlak van omgevingsmanagement, communicatie en participatie. Daarbij gaat het zowel om grote infraprojecten als om projecten in het kader van de energietransitie.

Draagvlak creëren

Wat deze projecten gemeen hebben, is het complexe speelveld met diverse stakeholders en uiteenlopende belangen. Tegen die achtergrond is verbinding maken, vertrouwen winnen en draagvlak creëren telkens weer een unieke uitdaging. Dat lukt alleen als je goed luistert naar de omgeving, het juiste momentum vindt voor interactie en met de juiste woorden én op de juiste toon een goede uitleg geeft.

Jouw vraagstuk

Een gedragen visie ontwikkelen of onrust wegnemen? Samen maken we jouw project tot een succes. Met onze communicatieaanpak werken we aan verbinding en vertrouwen. Zorg dat je weet wat er in de omgeving leeft, zodat we daar vervolgens samen op kunnen inspelen. Benieuwd wat ik met mijn team voor jouw vraagstuk kan betekenen?

Mail Manon

Cases